Styrk skolen i Kongsberg

Et debattmøte tirsdag arrangert av Undervisningsforbundet var preget av stort engasjement fra foreldrerepresentanter og lærere og stor velvilje fra lokalpolitikere. Men ofte er det langt fra politisk velvilje i valgkampen og til konkrete handlinger etter valget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre mener at nå er det skolens tur i Kongsberg og har defor besluttet at skole skal være vår førsteprioritet. For at dette skal være noe mer enn gode hensikter, har Venstre i Kongsberg vedtatt en målsetting om å styrke skolebudsjettet med 10 millioner kroner i kommende budsjettår og med tilsammen minst 20 millioner i denne perioden. Dette er en krevende målsetning basert på den kunnskapen vi pr idag har om kommunens økonomi. Forutsetningene for å få det til er at nedbetalingen av tidligere underskudd i kommunen går som planlagt og at kommunens økonomiske styring av driften ikke svikter på slutten av året.

Venstre mener at det beste og mest konkrete tiltaket for skolen nå er å øke rammene i skolebudsjettet for primært å styrke rammetimetallet (flere lærere) , og samtidig gi rom for mer midler til læremateriell og elevaktiviteter. Vi konstaterer med glede at KrF tenker i de samme baner, men at Ap dessverre reserverte seg i forhold til Venstres konkrete mål for å styrke skolen.

På møtet ble satsing på skolen satt opp mot bl.a eiendomskatt. Venstre er prinsippielt imot eiendomsskatt og vil gjerne trappe den ned i hele kommunen fremover, men prioriterer skolesatsing først. Det kom frem på møtet at de partiene lokalt (det er Høyre, FrP, Sp og RV) som umiddelbart etter valget vil fjerne eiendomsskatten i hele eller deler av kommunen i realiteten ikke vil makte en reell styrking av skolen.

Øyvind Eek-Jensen
avtroppende gruppeleder

Øystein Senum
Venstre førstekandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**