Odda Venstre og Høyre vil ha en sterk offentlig pleie og omsorgstjeneste

Venstre og Høyre vil samarbeide for å gi velgerne et reelt alternativ til Arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet har styrt Odda i 56 år. AP har gjort mye godt for Odda, men de representerer nå et stivnet styre som har vist at det er ute av stand til å ta imot ny impulser. Framtiden for Odda er lys, om vi våger å tenke nytt. Etter oppslag i Hardanger Folkeblad mandag er det grunn for noen presiseringer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Både Venstre og Høyre ønsker et sterkt offentlig tilbud innen de kommunale kjerneoppgavene. Bruk av private er unntaket som bekrefter regelen. Det vi imidlertid mener er at Odda kommune er blitt en koloss på leirføtter blant annet pga at flertallet ikke har vært villig til å vurdere nye måter å gjøre ting på.

Rabben barnehage er et slikt eksempel. Her kunne bygging av ny privat barnehage vært i gang. I stedet har flertallet ledet av AP bestemt at kommunen skal ta opp lån og bygge selv. Dette gjør at byggingen ikke kommer i gang på lenge, og kommunens økonomiske handlefrihet blir enda mer begrenset. Dette vil føre til at kommunen ikke kan ta opp lån til andre ting, f.eks flere sjukeheimsplasser.

Et flott eksempel på offentlig / privat samarbeid, som vi har fått til, er omsorgsboligene i Sørfjordheimen. Vi ønsker et best mulig tilbud for innbyggerne. Private løsninger er et middel for å nå et mål i enkelttilfeller der det totalt sett er best, ikke et mål i seg selv. Høyre og Venstre vil alltid prøve å finne de beste løsningene, og vi vurderer gjerne tilsvarende løsninger igjen. Kanskje kan vi klare å bygge de omsorgsplassene vi så sårt trenger raskt på denne måten? I juni stemte AP for, og det ble nesten flertall for et forsalg om at private løsninger ikke en gang skal utredes i Odda kommune!

Utføringen av omsorgsoppgavene er imidlertid ikke et område som er egnet for privat drift. Vi vil frigjøre kommunens ressurser fra områder der private kan gjøre jobben like godt eller bedre enn kommunen. Da får vi den handlefriheten vi trenger for at kommunen kan gjøre jobben godt der vi skal gjøre jobben selv.

I stedet for å ri prinsipper som Arbeiderpartie
t kan vi da gjøre en sterk offentlig pleie og omsorgstjeneste enda bedre.

Inge Børslien
Odda Venstre

John Opdal
Odda Høyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**