Må bli bedre på service

Forbrukerrådet har testet servicenivået hos landets kommuner. Drammen kommune kommer ut midt på treet. Kommunens Internettsider vurderes som gode, men en av fem telefonsamtaler forblir ubesvart og to av syv e-posthenvendelser får samme skjebne. For Drammen Venstre er dette for dårlig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Gjennomføring av testen
På nettsidene til hver kommune har Forbrukerrådet lett etter 25 konkrete punkter. Dessuten har de ringt fem likelydende telefoner til hver kommune, og sendt inntil sju likelydende e-poster. Alle kommunene har minst fått fem e-poster.

Varierende resultat
Forbrukerrådet anser at Drammen kommune har gode Internettsider, men servicenivået trekkes ned ved at en av fem telefonsamtaler forble ubesvart. To av syv henvendelser per e-post forble ubesvarte.

Internettbasert servicetorg
For Drammen Venstre er dette et for dårlig resultat. Drammen har som ambisjon å legge til rette for en befolkningsvekst på minst 1,5% hvert år fremover. Dette målet er avhengig av gode tjenster og et høyt servicenivå fra Drammen kommune. Som et minimum forventer Venstre at alle henvendelser til kommunen besvares innen kort tid.

For Drammen Venstre er det viktig å få på plass et interaktivt internettbasert servicetorg å snart som mulig, slik at innbyggerne i Drammen kan få gjort alle henvendelser, registreringer med mer via nettet. Alle henvendelser hit skal gis høy prioritet. Samtidig skal ikke henvendelser ved personlig oppmøte i kommunens servicetorg, via telefon eller brev prioriteres ned.

Les mer på Test av kommuneservice.

Tom Hedalen

Foto: Asgeir Osnes

Tom Hedalen
Tlf 909 59 433

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**