God stemning på skolevalg

Skeisvang og Vardafjell videregående skoler avholdt skolevalgmøter/informasjonsstand i dag. Unge Venstre og Venstre var representert begge steder ved lederen i Norges Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen og leder i Rogaland Unge Venstre, Kjartan Lunde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Lars-Henrik Michelsen på Skeisvang vgs

Foto: Tore Nilsen

På Skeisvang hadde man lagt opp til informasjonsstand, der elevene kunne velge hvilke partier de ønsket informasjon fra. Unge Venstres stand ble raskt godt besøkt, og en stund så det nesten ut for at man skulle slippe opp for materiell.

Ivrige førstegangsvelgere og andre elever ved skolen viste innsikt og engasjement og krevde svar fra de unge politikerne. Miljø og klima var sammen med kollektivtrafikk og tilbud for ungdom de temaene de fleste ønsket svar på.

Unge Venstre fikk mange positive tilbakemeldinger fra elevene. Særlig satte elevene pris på at de kunne få lokalt valgmateriell i tillegg til mer generell informasjon fra Unge Venstre og Venstre.

På Vardafjell var det lagt opp til bred debatt med hovedinnledning og delinnledninger på fire ulike tema. Lars-Henrik Michelsen satt i panelet for Unge Venstre. Han la vekt på Venstres to hovedsatsingsområder ved dette valget, miljø og skole.

Lars-Henrik Michelsen lyktes godt med å få fram Venstres budskap om at klima ikke bare er en global problemstilling, men at det også er svært viktig at vi handler lokalt. Han trakk også fram Venstres hovedbudskap om at læreren er nøkkelperson når det gjelder å skape en bedre skole.

Også på Vardafjell var responsen god på Venstres budskap, og Lars-Henrik lyktes godt med å få fram lokale vinklinger som gjorde debatten relevant i forhold til at det faktisk er et lokalvalg og en lokal valgkamp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**