– Beslutningsvegring fra Ap, SV og KrF

I april foreslo Venstres Ola Elvestuen å avskaffe den nylig innførte bredbåndsskatten i Oslo. Finanskomitéen har brukt fire måneder på å behandle forslaget. Onsdag ble det utsatt enda en gang.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Venstre

Et flertall i finanskomiteen bestående av SV, Ap og KrF har stanset og utsatt behandlingen av Venstres forslag om å fjerne bredbåndsskatten i Oslo. Dette betyr at forslaget ikke blir votert over før etter valget.

– Det er intet mindre enn en skandale at finanskomiteen i løpet av fire måneder ikke har klart å ta stilling til Venstres forslag, uttaler Venstres gruppeleder Ola Elvestuen, som viser til at forslaget ble levert den 27. april i år.

På onsdagens ekstraordinære møte i finanskomiteen var kun Venstres forslag om å fjerne bredbåndsskatten satt opp på sakskartet. Men saken ble altså nok en gang utsatt. – Dette vitner om beslutningsvegring blant politikerne i komitéen, sier Elvestuen.

Venstre mener at fremføringsveier for tele- og bredbåndsnett ikke skal avgiftsbelegges, og at Oslo kommune har et tilretteleggeransvar for å sikre velfungerende høyhastighets IKT-infrastruktur i Oslo.

– Hvis Oslo skal bli en foregangsby internasjonalt når det gjelder bredbånd, må Oslo sørge for å legge til rette for dette, og ikke motarbeide utbygging gjennom skatte- og avgiftslegging, sier Elvestuen.

Venstres gruppeleder illustrerer alvoret i saken ved å peke på at finanskomiteens stans vil få konsekvenser for utbyggingen av bredbånd i Oslo, blant annet i Bjørvika. Utsettelsen setter åpningen av operaen i fare når bredbåndsutbyggingen i Bjørvika stopper opp.

Elvestuen mener at finanskomiteen umulig kan ha innsett rekkevidden av sitt utsettelsesvedtak. IKT-Norge har beregnet at den årlige ekstrakostnaden for Oslos næringsliv og husholdninger kan beløpe seg til omlag 1 milliard kroner, som følge av at H/Frp-byrådet i sin tid innførte bredbåndsskatten.

Venstres gruppeleder utfordrer alle partier i Oslo bystyre til å si klart i fra før valget hvordan de vil stemme når saken skal behandles etter valget i september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**