Ap i Stange ønsker å fylle på med støttepartier etter hvert som de går tom for egne velgere!

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Stange, Nils A. Røhne sier i Hamar Arbeiderblad 29. august at sitat: ” Rødgrønt i Stange — en god og ikke en frekk tanke.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Jeg synes formuleringen er uklar og lite velvalgt. Likevel aner jeg en angst for at 83 år sammenhengende styre kanskje er slutt etter valget. Ja, du leste riktig: Ap har styrt sammenhengende i Stange siden 1924. Derfor mener Venstre og mange fra andre partier i Stange at et maktskifte er et mål i seg sjøl. Det vil skape ny optimisme, nye løsninger på gamle problemer og virke inspirerende også for administrasjonen som da må forholde seg til nye styringssignaler og nye vedtak. Både Hamar og Løten har brutt Arbeiderpartiets hegemoni og på begge steder har det virket forløsende og bidratt til ny optimisme.

Demonisering
Røhnes forsøk på å demonisere Fremskrittspartiet virker krampaktig. I lokalvalg er alle samarbeidskonstellasjoner mulig. Det finnes kommuner hvor Fremskrittspartiet styrer sammen med Sosialistisk Venstreparti! I lokalvalg betyr personene mye og ofte mer enn partitilhørigheten.

Venstre er lettet
Venstre er svært lettet over at Senterpartiet i Stange har lovet velgerne å ikke gå inn i en rødgrønn koalisjon etter valget. Med Senterpartiet som støtteparti vil de rødgrønne kunne styre nærmest i det uendelige. Da ville ikke mange velgere gidde å sitte oppe valgnatta for å se hvem som vinner – da vil valget i Stange være omtrent som en fotballkamp hvor det bare er mål på den ene sida av banen!

Ap fyller på med støttepartier
Arbeiderpartiets angst for å miste makta er så sterk at de bare fyller på med andre partier etter hvert som de går tom for egne velgere. De 2 siste periodene har Ap støttet seg på SV og nå forsøker de å gjøre seg lekre for Senterpartiet. Et rødgrønt alternativ i Stange ville vært drepende for demokratiet. Mange gidder selvfølgelig ikke å stemme når "kampen" er avgjort på forhånd!

Nå har vi sjansen
Dette valget kan bli historisk. Det er nå mulig å få et maktskifte i Stange. Hvis Ap og SV mister sitt flertall ved valget, vil det bane vei for et historisk skifte. Det finnes flere gode ordførerkandidater på borgerlig side og den som ligger best an er nok Åsa Gjestvang. Opposisjonen i Stange har jobbet lenge og godt for å samle seg og få til et skifte. Det ser ut til å gi resultater, men det er velgerne som bestemmer i et demokrati. Heldigvis.
Velkommen til en valgthriller i Stange — godt valg!

Erik Ringnes
2.kandidat for Venstre i Stange
[/b][

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**