Venstre er for offentlig eierskap

I et innlegg i Hitra-Frøya med overskriften «Vannkraften sikret på tross av Venstre», kom stortingsrepresentant Ola Borten Moe (Sp) med en rekke feilaktige anklager rettet mot Venstreleder Lars Sponheim og Venstres posisjon i forhold til hjemfallsstriden med EFTAs overvåkningsorgan ESA. Svaret fra Guri Melby, nestleder i Sør-Trøndelag Venstre, kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre er for offentlig eierskap

Guri Melby

Foto: Venstre

I sitt innlegg med overskriften «Vannkraften sikret på tross av Venstre», kom stortingsrepresentant Ola Borten Moe (Sp) med en rekke feilaktige anklager rettet mot Venstreleder Lars Sponheim og Venstres posisjon i forhold til hjemfallsstriden med EFTAs overvåkningsorgan ESA.

Venstres program er tindrende klart på at Venstre vil stå fast på full hjemfallsrett til norske vannfall for å sikre disse for fellesskapet. Venstre mener kommuner og fylkeskommuner er gode eiere av norsk vannkraft, og at disse interessene må ivaretas.

Sponheim har vært opptatt av at hjemfallstriden må løses i samarbeid med ESA, og ikke i konfrontasjon. Dette er også et slikt samarbeid som må til for at dette skal kunne gjennomføres. Regjeringens nye opplegg for offentlig eierskap ble framstilt som avklart med ESA. Nå vet vi at dette ikke er tilfelle og at det fremdeles hefter usikkerhet med ordningen. Regjeringen vil få Venstres støtte med å sikre vannkraftressursene for felleskapet.

Guri Melby
Nestleder, Sør-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**