Leserbrev, svar til Svein Moen

Dette leserbrevet stod på trykk i Agder som et svar til Svein Moens innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Du har ved et par anledninger etterlyst svar fra undertegnede etter et leserinnlegg jeg hadde vedr. kultursenteret, og dine kommentarer og spørsmål til dette i ditt innlegg "for pelskledde og fine hatter." Jeg siterer litt av ditt innlegg: "Veit I.H. om folketallet stiger om vi bygger et kulturhus? I.H. sier at det vi har gjort dei siste 15 åra ikkje er rett. Vil ho sei kva som er galt? Mener I.H. at vi skal venta i 10-15 år med å gi et tilbud til eldre?" Sitat slutt.

I mitt innlegg påpekte jeg at satsingen som er gjort de siste 15 årene ikke har virket til folketallvekst. Jeg har selv hørt uttalelser fra unge familier som har flyttet tilbake til kommunen at blir det ikke kultursenter vurderer de å flytte. Det er ikke lett å si hva som er rett og hva som er galt, mitt håp og ønske er at vi skal tilrettelegge forholdene så vi også får tilflytting til kommunen av unge familier som kan være med å bidra til å øke folketallet. Derfor har jeg vært med på å danne en stiftelse som har til formål å få inn kapital fra næringslivet og private for at vi kan være med og dele på kostnadene vedr. kultursenteret. Som du også vet er kommunen avhengig av overføringer fra staten; — vokser folketallet, vokser også overføringene.

Når det gjelder eldreomsorgen har jeg ikke pr.dd hørt om kommuner som har klart å løse dette behovet. Vi har et forholdsvis bra tilbud i kommunen som de fleste av oss ønsker skal bli enda bedre. Eldreomsorgen er et område der behovet styrer hva vi trenger av penger, noe vi også har fått erfare i budsjett og regnskapssammenheng. Jeg vet ikke om Frp og Svein Moen husker tilbake til behandling vedr. budjettkontroll for 1. halvår 2006 i bystyret 19.10.06. Her var det forslag på å øke rammen innen pleie og omsorg med 6,4 mill. som ble dekket inn fra økt rammetilskudd/skatteinngang og statstilskudd. Dette ble vedtatt mot FRp`s 4 stemmer. Og da er mitt spørsmål til deg Svein Moen: Hvorfor er det forskjell på FrP sine lovnader når det gjelder eldreomsorgen og deres handling? Hadde flertallet gått mot forslaget og stemt som FrP, ville dette resultert i stenging av en avdeling på Tjørsvågheimen.

Ingeborg Haughom,
2. kandidat, Flekkefjord Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**