Flyplassen

Rakkestad Venstre mener kommunestyrevedtaket om utbygging av flyplassen er basert på for svakt grunnlag. For å få klarhet i noen av sidene ved saken stiller vi fire spørsmål i folkets spørretime ved kommunestyremøtet tirsdag 28. august. Spørsmålene finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Spørsmål til folkets spørretime den 28. august 2007 i Rakkestad kommune.

Kommunestyret i Rakkestad har vedtatt at det skal brukes 4 mill. kroner av fondsmidler til utbygging av Rakkestad Flyplass. Bakgrunnen for utbyggingen er at selskapet Blom Geomatics ønsker å flytte sin aktivitet fra Sandefjord Lufthavn Torp til Rakkestad Flyplass..

Rakkestad Venstre har i samtale med Blom Geomatics fått opplyst at det ikke vil blir noen fast ansatte fra dette firma ved Rakkestad Flyplass, men at flyplassen skal benyttes som et utgangspunkt for deres flytokt. Bildedata som er samlet inn under toktene vil kun gjennomgå en enkel kontroll før de sendes til kontoret på Skøyen. All videre bearbeiding av bildematerialet vil foregå der.

I dag har Blom Geomatics fire fly i Norge. Disse flyene vedlikeholdes i dag av Norrønafly på Åstorp. Det vil med andre ord si at flyene allerede i dag lander og tar av fra Rakkestad Flyplass.

Venstre er positive til at flyplassen utnyttes, men reiser likevel følgende spørsmål:

1. Når det brukes 4 millioner kroner fra kommunens fond, antar vi at mulighetene for senere inntjening er vurdert. Kan ordføreren redegjøre nærmere for den forventede inntjeningen?

2. Når Blom Geomatics fly benytter Rakkestad Flyplass i dag, hvorfor må da flystripen forlenges?

3. Ordføreren har tidligere i et avisintervju med Rakkestad Avis (16.03.07) uttalt at den nåværende rullebanen må oppgraderes for ca 6 mill kroner. Hvem skal betale det?

4. Når vil nødvendige miljøkonsekvenser som følge av forlengelsen av stripa bli utredet?

Med vennlig hilsen
Rakkestad Venstre

Villy Tjerbo og Jan Tore Gjøby
1. kandidat og Leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**