Hva vil Venstre med skolen i Stokke?

Det grunnleggende for Stokke Venstre er en sterk og god offentlig skole. Vi er ikke prinsipelt i mot en heldagsskole men vil først prioritere å få på plass et godt innhold i skolen. Skolen må absolutt ikke bli en “oppbevaringsplass.”
Alle elever er forskjellig og trenger forskjellig former for læring. Venstre mener gode lærere er nøkkelen til en god skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

 Melsom skole

Melsom skole

Skal man styrke rekrutteringen til læreryrket må dette gjøres mer attraktivt. Venstre vil foreslå å innføre et kompetanseår for lærere, slik at den viktigste ressursen i læringen kan ta del i en ordning som innebærer at lærere etter et visst antall år kan få permisjon enten for å ta videre utdannelse, eller for å praktisere i annet arbeid som er relevant for skolen.

Som et resultat av gode komptente lærere,mener vi det også vil være enklere å arbeide for en gjenreisning av en gjensidig respekt mellom elev og lærer.

Enda bedre lærere vil gi mer kunnskap og mer mestringsfølelse inn i skolen. Vi vil få lærere som er trygge i faget og på seg selv, og vi tror at disse egenskapene også vil "smitte" over på elevene i en grad som gjør skolehverdagen mer interessant.

I en situasjon hvor vi fort vil kunne oppleve mangel på lærere, er en aktiv seniorpolitikk svært viktig. For å sikre at lærerne som høyt kompetent arbeidskraft skal stå lengst mulig i jobb vil Venstre, ut fra en erkjennelse av læreryrkets egenart, aktivt arbeide for seniortiltak innefor skolesektoren.
Venstre mener også ar skolene må ha frihet til å utvikle sin egen profil, som er tilpasset nærområdets egenart.

 Kåre Pettersen

Kåre Pettersen

Når det gjelder framtidig skolestruktur i Stokke er vi for en videreføring av dagens struktur med grendeskoler, og vil lytte til hva de lokale FAU uttaler om dette tema.

Vi vil ved budsjettprosessen fortsette prioriteringen av nye gang —og sykkelveier slik at alle trafikkfarlige skoleveier blir utbygd med trafikksikre løsninger.

Fra vårt program har vi også med at vi må sikre at spesialpedagogisk kompetanse er så nær elevene som mulig, og tilgjengelig for elevene fra første skoledag. Venstre ønsker også å tilrettelegge for en leksehjelpording på skolen etter skoletid.

Det handler om å gjenreise respekten for kunnskap. Som politikere er det vi som må ta ansvar for skolen i Stokke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**