BARBU, KATTEN OG VENSTRE

Av Jan Kløvstad, førstekandidat for Arendal Venstre

Barbu vel presser på for å få politikerne i Arendal til å ta standpunkt i Barbusaka.
Det gjør de rett i! Men foreningen bør legge merke til svara! F.eks tar Arbeiderpartiet ikke noe standpunkt før valget ser det ut til. Det gjør de klokt i, for katten kommer nok ut av sekken etter valget skal du se.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Jan Kløvstad

Foto: Marianne Drivdal

Skal vi spå om framtida, kan vi lære av historien! Når det gjelder vern av bygningsmiljø i Arendal har Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og for det meste også Høyre en sørgelig historie. Husker dere APL-utbyggingen på Guldsmedenga? Arenabygget som drepte Strømsbuveien? Det nye hotellbygget på Tyholmen? Og husker noen langt tilbake «Slaget om Tyholmen»?

Som miljøparti har Venstre en ærerik historie både på landsplan og lokalt. Noen få eksempler av mange: Vi stemte mot inngrepa på Guldsmedenga, ville ha lavere Arenautbygging og gikk mot plassering av nytt hotell på Tyholmen.

I Barbu vil Venstre gå inn for grønt parkanlegg, utbygging med moderate høyder og tilpasset den eldre bebyggelsen både i volum og utforming. I det store folkemøtet i Kjerka før sommeren ga Venstre sitt syn, og Barbu Vel virka godt fornøyd med dette.

Jeg vil fortsatt ha kystvegen i tunnel for å skåne bo-miljøet i Barbu. Jeg vil ha minimum 6,2 mål grønn park, og gjerne mer. Jeg venter på nye kostnadskalkyler, reviderte planer for hele området og grundige samtaler med både utbyggere og innbyggere før jeg kan si i detalj hva jeg vil gå inn for. Det må være plass til både grønt parkområde, blått hav og glade mennesker skjerma for trafikkstøy på det som nå i mange år har vært en fæl asfaltørken. Å gå inn for hele Barbubukt som et grøntområde er jeg redd for kan ende med at asfaltørkenen blir liggende i mange, mange år like trist som nå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**