Venstre lyver ikke!

I Venstre mener vi fortsatt at NorFraKalk med inntil tre kalkovner på Ørin, vil være en gigantisk forurenser. Det er helt utrolig at Berit Gustad Nessø, Verdal AP, hevder i Verdalingen den 21.08 at det er lagt fram bevis på at dette ikke er en stor forurenser – og til og med sier at Venstre lyver! Det skriver Brita Kleven Thorsvik i et tilsvar til Verdal Arbeiderparti.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Brita Thorsvik

Foto: Thorsvik

I TA, den 18. juni er det intervju med ledelsen i NorFraKalk, hvor de sier at det søkes om utslipp av 5,8 kg. kvikksølv og 240.000 tonn CO2 i året — i tillegg til mange andre stoffer. Mener virkelig AP at dette ikke er store forurensinger? Og hvorfor tror AP at fabrikken nå er forespeilet en ekstraregning på 45 mill. pga utslippene?

Vi er klar over at slik grenseverdiene etter dagens bestemmelser er for planlagte utslipp av ulike stoffer, så ligger sannsynligvis utslippene innenfor det som SFT kommer til å akseptere. Men det betyr da ikke at denne fabrikken ikke er en stor forurenser?

Vi vet fortsatt ikke hvilke krav SFT vil stille til fabrikken. Svar derifra foreligger ikke enda. Nord Trøndelag Naturvernforbund har tidligere uttalt at de vil anke saken. De har sett at dette er en stor forurenser, mens AP fortsetter å bagatellisere saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**