Kompetanseheving er nødvendig

Et tett samarbeid med foreldrene, og kompetanseheving hos alle lærerne på skolen, er to viktige faktorer for at Ila skole lykkes i integreringsarbeidet, fortalte rektor Torbjørg Stølen da Odd Einar Dørum, Jon Gunnes og Guri Melby besøkte skolen tirsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Odd Einar Dørum

Foto: Rune Kongsro

Tirsdag var stortingsrepresentant Odd Einar Dørum (V) på besøk på Ila skole sammen med Venstres toppkandidater i Trondheim, Jon Gunnes og Guri Melby. Gjennom møte med rektor Torbjørg Stølen og en omvisning på skolen, lærte de hvordan skolen jobber for å integrere minoritetsspråklige elever. Rektor Stølen trakk fram to hovedfaktorer som avgjørende for at de på Ila lykkes godt i sitt arbeid med integreringen: Et tett og nært samarbeid med foreldrene, og kompetanseheving i norsk som andrespråk blant alle lærere på skolen.

– Besøket her på Ila bekrefter inntrykket av hvor viktig det er med faglig trygge lærere, uttalte Dørum etter omvisningen. – Vi trenger derfor en systematisk kompetanseheving av alle lærere i norsk skole. Venstre ønsker å innføre et kompetanseår for lærere, noe som vil gi lærerne muligheten til å utdanne seg videre eller skaffe seg relevant arbeidserfaring, sa han, og vektla at Venstre prioriterte tiltak for å øke lærernes kompetanse foran å øke timetallet i skolen.
– Nøkkelen til kunnskap er læreren. Det er læreren som gir våre barn den opplæringen de skal bygge på videre i livet. Derfor er kunnskapsrike, kompetente og motiverte lærere Venstres tydeligste prioritering i skolepolitikken, avsluttet Dørum.

Forslaget om kompetanseår ble nedstemt på stortinget før sommeren, til tross for at Venstre fikk bred støtte for forslaget fra både elever og lærere. Venstre har imidlertid lyktes med å få ordningen utredet i fylket, og på neste bystyremøte vil Venstre fremme en interpellasjon om å få utredet kompetanseår også i Trondheim.

Hele interpellasjonen kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**