Kandidaten: Svein Skeie

Svein Skeie, f. 1959, har bodd på Røyneberg siden 1990 og er avdelingsoverlege ved medisinsk klinikk på Stavanger Universitetssykehus (SUS).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Svein Skeie

Foto: Sola Venstre

Han er tidligere styremedlem og leder i Sola Venstre, og er nå 1. vara til kommunestyret og politisk representant i Eldrerådet i Sola. Han var ansattrepresentant i styret i SiR/SUS 1997-2007. Han har hatt en rekke tillitsverv i Sola-idretten, i Pingvin Stupeklubb, Våganes Fotball og Sola Fotball. Han har også vært arrangør av internasjonale barneleirer (CISV).
Svein er svært opptatt av miljøutfordringene i Sola. Utfordringene knyttet til industriell virksomhet opp mot det særpregede, tradisjonsrike bomiljø i Tananger krever mye av reguleringsarbeidet og næringsaktørene i området. Transportbehovene rundt flyplassen kan ikke løses bare med å bygge veier. Svein vil arbeide for tilrettelegging for sykling til/fra jobb og i fritid i hele kommunen. Han er selv en ivrig syklist. I det første kommunestyremøtet han deltok på, ble det vedtatt parkeringshus i Solakrossen. Han tar gjerne en omkamp på denne saken. Skolen er den andre store hjertesaken. Lærernes arbeidssituasjon må bedres. De skal kjenne at de betyr noe og verdsettes. Han vil ha satsing på kvalitet i læringen, heller enn dagens fokus på å sørge for heldags oppbevaring av elevene. I kommunepolitikken vil han jobbe for at det skal være åpent og synlig for folk hva som foregår rundt polititiske beslutninger.

Kontakt Svein på e-post [email protected] eller telefon 90748883

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**