Farvel Buldra

Utenfor Jomfruland har en liten rigg ligget og duppet opp og ned i bølger og dønninger. Riggen Buldra har forsøkt å gi oss bedre kunnskap om hvorledes vi skal fange den utømmelige energien som ligger i havet; bølgekraft. En ren energi som vannkraft.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Johan Tønnes Løchstøer

Johan Tønnes Løchstøer
Foto: Aslak Thorsen, Varden

Buldra har vært ett prosjekt for å skaffe oss kunnskap hvorledes vi skal nærme oss en bærekraftig energiproduksjon uten CO2-utslipp med de konsekvenser slike utslipp vil få for oss og ikke minst for de mange fattige land i verden som vil bli rammet selv med små økninger av havnivået.

Fred Olsen har fortjenestefullt ønsket å satse få et slikt utviklingsprosjekt i Norge. Nå flagger han ut. Huldra skal flyttes ut av Norge dit det er vilje til å satse på ny energi.

De rødgrønne sa nei til miljøsertifikater i samarbeid med Sverige. Det ble for dyrt!
Istedenfor ca. 1 til 1,5 milliarder til fornybar energi som miljøsertifikater kunne utløse, ble det en sosialdemokratisk modell med Kr. 400 mill. til fordeling etter byråkratiske prosesser.

Fred Olsen etterlyser vilje til å satse på fornybar energi. Det gjør også Venstre.
Verdens rikeste land bør bruke en liten del av sin rikdom til å utvikle økt kompetanse og nye teknologiske løsninger for fornybar energi.

Kanskje Telemark og Kragerø ville ha fått del i denne kunnskapen og de arbeidsplassene det kunne ha gitt!

Johan Tønnes Løchstøer, 1.-kandidat Telemark Venstre

Innlegget står i VARDEN HER

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**