Tar æren for APs politikk

Ordfører Finn Tallakstad går kraftig ut mot felleslista i TA og mener vi tar æren for APs politikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


På bakgrunn av TA’s reportasje om felleslistas program, (som du kan lese HER) kommer ordfører Finn Tallakstad med kraftig skyts mot felleslista.

Ordføreren mener felleslista tar æren for APs politikk. TA’s reportasje kan du lese HER

Vårt svar på dette er:

Æres den som æres bør

Ordfører Finn Tallakstad er provosert fordi han påstår at Felleslista prøver å ta æren for Aps politikk om utvikling av Siljan sentrum. Det gjør vi ikke.
Kommuneplan er enstemmig vedtatt av alle partier i kommunestyret, da også arealer til ulike formål. Det Felleslista har sagt i programmet, er et punkt om at vi ønsker å videreutvikle Siljan sentrum både til boliger, næring, offentlige formål og grønne lunger. Det synes vi var viktig å presisere i et valgprogram. Derfor er det helt galt når Finn Tallakstad sier at vi tar æren for Aps politikk og at man må stemme AP hvis man vil videreutvikle sentrum.

Felleslista til høstens valg består av Venstre, Høyre og Krf, ikke Senterpartiet. Når ordføreren fra Arbeiderpartiet bruker mange ord på hvor dårlig erfaring Senterpartiet har hatt med fellesliste i gamle dager, tar jeg det som et tegn på at han ser Felleslista vår som en reell utfordrer nå når han selv ikke stiller som ordførerkandidat.

I en annen reportasje i TA om bredbåndsdekning, kommer det frem at Siljan er best i Telemark. Til det sier ordføreren: "Det må handles, bestemte ordføreren prompte". Det er riktig at ordføreren handlet. Det skal jo en ordfører gjøre. Men jeg vil minne om at det var jeg på vegne av Venstre som satte bredbånd på dagsorden i kommunestyret via interpellasjon 13. mai 2003. Der kom jeg med en klart utfordring til ordføreren om å gjøre noe for at Siljan skulle få bedre bredbåndsdekning. Spørsmålet mitt var: "Kan ordføreren ta umiddelbart initiativ til å sette ned en arbeidsgruppe som kan få Siljan på kartet i bredbåndsutviklingen?" Jeg skal ikke på noen måte ta æren for at Siljan er best på bredbånd i Telemark, men jeg synes det er en viktig tilleggsopplysning i saken.

I Siljan har vi vært gode til å samarbeide politisk og vært rause med hverandre. Det håper jeg vi kan være i neste kommunestyreperiode også. Det er i hvert fall mitt mål.

Tonje Løwer Gurholt
Ordførerkandidat for Venstre, Høyre og Krf

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**