Stor framgang for Venstre i Stavanger

Målingen som er gjort for Stavanger Aftenblad viser at Venstre går fram til 8 prosent oppslutning. – Vi slipper ikke jubelen løs, sier Venstres toppkandidat Per A. Thorbjørnsen. – Vi skal fortsette å arbeide hardt for våre politiske løsninger, det er kamp for bybane, for lang Eiganestunnel, god sosialpolitikk, kulturpolitikk og en god skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Målingen viser med all tydelighet at Venstre kommer til å prege Stavangerpolitikken i neste periode. Med en framgang på 3,3 prosent fra sist kommunevalg, villle det fordoble Venstres gruppe i Stavanger bystyre. Målingen gir partiet 2 mandater mer enn KrF, som i dag har varaordførervervet. Thorbjørnsen tenker ikke mye på posisjoner ennå. – Vi ligger godt an og vi er som parti klare til å ta alle de posisjonene velgerne vil gi oss for å gjennomføre vår politikk.

Per A. Thorbjørnsen

Foto: Vidar Grundetjern

Venstres toppkandidat tror målingen handler om at Venstre viser en helhetlig politikk, både nasjonalt og lokalt. – Hvis jeg skal trekke fram en sak i Stavanger må det være miljø. Det handler om vern av trehusbebyggelsen, kamp for å få på plass bybanen og ikke minst vårt utrettelige arbeid for å gi Eiganes og Tasta en lang Eiganestunnel, som ikke ødelegger boligområder og friområder. Helheten handler om mer, den handler om en god sosialpolitikk, mangfoldig kulturliv, en god skole der lærerne har ressursene de trenger og en fornuftig næringspolitikk.

Venstre går fram både nasjonalt og lokalt. Thorbjørnsen tror dette har sammenheng med at liberale verdier er betydelig lenger framme i samfunnsdebatten og i folks bevissthet nå. Venstre er det eneste liberale partiet og har gjort seg selv mer synlige de siste årene.
– Jeg har et repspektfullt og ydmykt forhold til meningsmålinger, for det er ennå lenge igjen til valget. Men vi er takknemlige overfor alle de som på denne måten viser oss tillitt, sier Thorbjørnsen.

Alle tallene i meningsmålingen (kommunevalget 2003 i parantes): H 29,7 (27,1) – Ap 23,6 (20,1) – Frp 19,7 (21,5) – Sv 8,9 (11,6) – Venstre 8,0 (4,7) – Krf 6,1 (6,8) – Sp 2,0 (1,7) – Rv 1,2 (1,6) – Pp 0,8 (4,3)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**