Vestfold Venstre med nei til BTV region

Under avstemmingen om Vestfolds deltakelse i en ny BTV (Buskerud, Telemark, Vestfold) – region i Vestfold fylkesting 19. juni, stemte Venstre nei sammen med en allianse bestående av H, FRP og RV. Venstres Erna Ekenes Olsen gjorde det helt klart at det var ingen mening i å ha store regioner uten meningsfylte oppgaver.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


I sitt innlegg tok hun et oppgjør med regjeringens politikk, ved å si at regjeringen og flertallet på Stortinget hittil ikke har villet gi de nye storregionene nok oppgaver til at det gir mening å opprette dem. Da ville hun heller gå inn for en forsterket fylkeskommune (Enhetsfylke) som overtok en del av dagens oppgaver fra Fylkesmannen.

 Erna Ekenes Olsen

Erna Ekenes Olsen

Det politiske flertallet i fylkestinget valgte å gå inn for en forsterket Vestfold fylkeskommune. Som nevnt betyr dette at dagens fylkeskommuner i hovedsak består, men får tilført flere oppgaver. Av områder som er viktige å få inn i fylkeskommunen er samferdsel. forskning, innovasjon og næringsutvikling. Oppgaver som alle hører hjemme i en regional utvikling.

Les forøvrig omtale av debatten i Tønsbergs Blads nettutgave her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**