Venstre går fram i Rogaland

Venstre har klar framgang og får 5.9 prosent i en fylkesmåling i gjort for Stavanger Aftenblad. – Vi arbeider målrettet for å nå ut til stadig flere og tar denne målingen som ett tegn på at vi er på rett vei, sier leder i Rogaland Venstre, Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre er en av vinnerne i målingen. Partiet går fram fra 3,8 prosent ved fylkestingsvalget i 2003.

Det er Ap og Frp som er taperne. Ap gjør nå sin dårligste måling siden desember i fjor. Den Ap-dominerte regjeringens manglende oppmerksomhet mot Rogalands utfordringer kan være årsaken. Nevrokirurgistriden blir antatt å være det siste sannsynlige tapertemaet i en lang rekke.
Frp gjør sin dårligste måling siden stortingsvalget 2005. Klimakampen har ikke vært en vinnersak for partiet, heller ikke på landsbasis.

– Vi er naturlig nok fornøyd med disse tallene sier Rogaland Venstres leder, Helge Solum Larsen. – Vi forholder oss til tallene som til å ha nådd et delmål. Det er Venstre som har ført an i arbeidet for å ta klimatrusselen på alvor, både lokalt og sentralt. Det var Venstre som reiste behovet for lokale klimaplaner med forpliktende mål. Venstre har et ekte miljøengasjement som det ser ut til at velgerne belønner.

Venstres politiske løsninger har innen miljø, næringspolitikk, skole og sosialt ansvar gir partiet et enda større potensial. – Vi skal gjøre vårt fram til valgdagen for at enda flere skal se våre løsninger og gi oss klart mandat til å prege beslutningene, sier Solum Larsen.

Jarle Braut

Foto: Privat

Venstres toppkandidat ved fylketingsvalget Jarle Braut vil med dette resultatet lede en større partigruppe enn i dag. Flere av kandidatene på fylkestingslisten vil nå oppleve å være i en utfordrerposisjon som kommer til å gi ytterligere positiv uttelling på valgdagen.

Les mer >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**