Venstre og KrF med offensivt budsjettforslag

Framskynding av skoleutbygging, opprusting av viktige byrom, støtte til frivillig barne- og ungdomsorganisasjoner, etablering av distriktsmedisinsk senter på sykehustomta, samt oppfølging av klimaplanen er viktige elementer i partienes fellesforslag som ble lagt fram for formannskapet 19. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Nedenfor gjengis KrF og Venstres fellesforslag i sin helhet:

1. Inntekter
Venstre og KRF slutter seg til hovedlinjene i rådmannens inntektsforutsetninger og investeringsforslag. De prinsipper om realvekst som de to partiene ved tidligere års budsjetter har lagt til grunn, er nå fulgt ved rådmannens budsjettering. Følgende endringer foreslås:

Rådmannen bes fremlegge en sak med forslag til tiltak som gir reduksjon i samlet ressursbruk på administrasjon i alle sektorer og på alle nivåer.
Det gjeninnføres parkeringsavgift på parkeringsplassen ved bensinstasjonen på Hjertnesstranda, gjerne med lavere satser enn i sentrum.

2. Styrket satsing

Venstres klimakampanje. Logo.

Klima
Det innarbeides midler til gjennomføring av klimaplanen, som forutsettes lagt fram i høst.

Helse- og sosialsektoren

Eldre, gamle

Venstre og KrF støtter arbeidet for å etablere et distriktsmedisinsk senter på sykehustomta og det bør allerede nå vurderes å innarbeide midler til å etablere et slikt senter.
Det innarbeides ytterligere midler til å styrke rusomsorgen og barne- og ungdomspsykiatrien.
Reversere avvikling av tiltak på Knattholmen (vaktmestertjenester).
Justere satsene for omsorgslønn.

Skole og barnehage
Utbyggingen av Bugården Ungdomsskole og Haukerød barneskole fremskyndes.
Ressursnivået i skolen opprettholdes som i dag og innenfor disse rammene avsettes egne midler til kompetanseutvikling for pedagogisk personale.

Kirke og kultur

Økt tilskudd til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner.
Som en prøveordning avsettes midler som Ungdomsrådet kan disponere etter retningslinjer som fastlegges senere i en egen sak.
Det igangsettes en ordning med søndagsåpent bibliotek.
Det avsettes ytterligere midler til opprusting av friområder.
Bl.a. som kompensasjon for bortfall av spillautomatinntekter, etableres et fond hvor avkastningen øremerkes frivillige kultur- og barne/ungdomsorganisasjoner.
Fjerne innsparingene i Kirkelig Fellesråd/Tros- og livssamfunn

Teknisk sektor

Linnaae gården, vår 2007

For å styrke sentrumshandelen i øvrige deler av sentrum og å motvirke effekten av kjøpesenterutbyggingen på Torvet, foretas opprusting av viktige byrom, så som Hvidts Plass, Storgata ved Linaaegården og Aagaards Plass.

Finansiering av ovenstående investeringer sees i sammenheng med behandlingen av Eierskapsmeldingen, forserte låneopptak samt at det er avsatt ekstraordinært 10 millioner på disposisjonsfondet.

3. Øvrig

Venstre og KrF imøteser behandlingen av Eierskapsmeldingen, der partiene blant annet vil fokusere på:
Eierskap i hel- og deleide selskaper. Etter de to partienes vurdering bør nivået på kommunale eierandeler i næringsvirksomhet søkes redusert for å frigjøre kapital til kommunens kjernevirksomhet.
Sentrale politikeres styreverv i kommunalt hel- eller deleide selskaper: Etter KrF og Venstres vurdering skaper dette unødig inhabilitet og bindinger som er prinsipielt uheldige. Dette bør drøftes i Eierskapsmeldingen.
Utbyttepolitikken, der Venstre og KrF ønsker videreføring av den positive endringen i utbyttepolitikken fra Sandefjord Lufthavn AS. Venstre og KrF ser den positive utviklingen blant annet som et resultat av diskusjonen om eierskapet i selskapet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**