Lierstranda utviklingen

Lier Venstre arrangerte møte mellom leder av energikomiteen Gunnar Kvassheim, Drammen Venstre og Gjelsten Holding, for å fremme realiseringen av Lierstrandautviklingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Helt i tråd med folkeoppunionen og samtlige politiske partier i Lier, ligger visjonen om en alternativ utvikling av Lierstranda der.
Gjelstens planer for Lierstranda er nesten som direkte oppfølging av tidligere lokaldemokratiske prosesser som har vært gjennomført for Lierstrandaområdet.

Dessverre ser tunge byråkratiske prosesser ut til å være det største hinderet for å få realisert og kommet i gang med snuoperasjonen for den tungt forurensede strandlinja og fjordbunnen.

Fylkesmannen rasler med sablene og varsler laaang behandlingstid for konsekvensutredningen for utfylling av Gilhusbukta.
Vi kan ikke godta at tiltakshaver skal sitte på gjerdet i en uviss tid fremover, men burde kunne forvente en tidsramme på max. 1-2 år!
En ny bydel på Lierstranda kan etterhvert fremstå som et eksempel på helhetlig og miljøriktig tenkning, når man får mulighet til å planlegge ALT fra bunnen av 🙂

Det kan nevnes;
a) Kobling av innovative arbeidsplasser og boliger.
b) Moderne kollektive løsninger.
c) Energiriktige installasjoner.
d) Opprydding av gammel forurensing.
e) Ingen bruk av landbruks eller friluftsområder.
f) Gjenåpning av kysten for allmenheten.

Lier Venstre vil arbeide for å få til en forenkling av prosesser som har såpass klare samfunnsmessige og miljørettede gevinster.

GI OSS STRANDA TILBAKE!

Nina E. Johnsen, [email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**