SFTs tiltaksanalyse gir grunnlag for å sette ambisiøse klimamål

I dag la SFT fram den omstridte tiltaksanalysen for klimagassutslipp i Norge. – Tiltaksanalysen viser at det er mulig å redusere utslippene av klimagasser betydelig i Norge. Analysen gir et godt grunnlag for å fastsette et ambisiøst mål for hvor mye av klimagassutslippene som skal kuttes nasjonalt, uttaler Gunnar Kvassheim

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre vil at Norge ska ta to tredjedeler av målet om 30% kutt i 2020 nasjonalt.

– Analysen viser også, at dersom vi kun fokuserer på de mest kostnadseffektive tiltakene, slik Stoltenberg er opptatt av, vil Norge ikke være i stand til å gå foran som et foregangsland i den internasjonale klimapolitikken. Det er derfor helt nødvendig at vi gjennomfører en del kostbare tiltak. Da er det viktig at alle bidrar i denne dugnaden, legger Kvassheim til.

– Det er nå viktig at regjeringen kommer til enighet om et ambisiøst mål for hvor mye som skal kuttes i Norge, og legger frem de tiltakene som er nødvendig for å innfri dette. Et tydelig politisk signal i riktig retning vil også bidra til å sette fart på utviklingen av ny teknologi og nye løsninger, noe som igjen vil gjøre klimakuttene lettere og rimeligere å gjennomføre i fremtiden, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**