Lokalvalget ingen generalprøve

Arbeiderparitets Martin Kolberg sier at høstens valg skal bli en folkeavstemning over Stoltenbergregjeringens politikk, og Fremskrittspartiets Petter Myhre kaller valget en generalprøve foran neste Stortingsvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

 Line Mørch

Line Mørch
Foto: Vidar Grundetjern

Dette er mest av alt en grov nedvurdering av arbeidet lokale folkevalgte gjør. Lokalvalg er ikke meningsmålinger, men viktige valg der vi bestemmer hvem som skal styre kommunene og fylkene våre. Kommunestyrene har stor råderett over lokale saker. For å ta et par av de viktigste tingene, bestemmer de bl.a. hvordan skolen og eldreomsorgen skal se ut på hjemstedene våre. Lokalpolitikere bør slippe å bli karakterisert som prøvekaniner og rekvisitter i meningsmålinger, når de stiller til valg fordi de har noe å utrette i sine hjemkommuner.

Sentrale politikere i de samme partier er heller ikke for gode til å bestemme hvem som skal samarbeide med hvem i de enkelte kommuner og fylker. Vi har sett at lokale partifeller i de rødgrønne partiene blir instruert om å samarbeide rødgrønt i lokalpolitikken, og Fremskrittspartiet vil at Krf, Høyre og Venstre sammen med dem skal markere borgerlig side over det ganske land.

Venstres folkevalgte vil ikke instrueres om samarbeidsløsninger verken fra Kolberg eller Myhre, og for den del heller ikke fra eget partis ledelse. De vet selv best hvordan og med hvem de skal samarbeide lokalt. Det vet ledelsen i parteiet selvfølgelig svært godt, derfor kommer det ingen slike instruksjoner derfra.

Gå til valg til høsten for å velge hvem som skal styre der du bor, og velg de som best vet hvordan de skal gjøre det nettopp hos deg!

Line Mørch
Leder, Aust-Agder Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**