Kvassheim spør om nevrokirurgi og kreftbehandling

Gunnar Kvassheim stiller i Stortinget spørsmål til helse- og omsorgsminiseren om regjeringen, som i Soria Moria erklæringen lovet et desentralisert sykehustilbud, vil arbeide for å opprettholde velfungerende tilbud ved større sykehus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Les Gunnar Kvassheims spørsmål her:

Stortingets president

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til helse- og omsorgsministeren:

I Soria Moria-erklæringen loves det å opprettholde et desentralisert sykehustilbud. Spesielt vektlegges det at ingen lokalsykehus skal nedlegges. Deler av det nevrokirurgiske tilbudet skal flyttes fra Universitetssukehuset i Stavanger til Bergen, og det utredes om deler av kreftbehandlingen skal flyttes fra Stavanger til Bergen. Inngår det i regjeringens “desentralingsstrategi” å opprettholde viktige tilbud ved de større sykehusene som har vært velfungerende og til stor nytte for pasientene?

Begrunnelse:

Deler av det nevrokirurgiske tilbudet ved Stavanger Universitetssjukehus skal flyttes til Bergen. Det utredes om også deler av kreftbehandlingen skal flyttes fra Stavanger til Bergen. Dette har skapt betydelig uro ved sykehuset og i befolkningen i Rogaland. Man frykter for at viktige elementer i sykehustilbudet i Rogaland vil bli svekket. Dette vil også ha begydelig negativ effekt for det tverrfaglige miljøet ved sykehuset. Regjeringen har lovet å arbeide for et desentralisert sykehustilbud og gitt klare løfter knyttet til lokalsykehusenes framtid. Det hefter usikkerhet ved om disse løftene blir holdt. I tillegg knytter det seg stor usikkerhet til hvordan regjeringen vil sikre fortsatt drift av et bredt og velfungerende tilbud ved de større sykehusene, som er viktige bærebjelker i sykehustilbudet i sine regioner

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**