Verdens miljøverndag — virkelig tid for handling!

Tirsdag 5. juni er det 35 år siden Verdens Miljøverndag så dagens lys. FN ønsket med dagen å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål.
I år er det Norge som har blitt tildelt FNs hovedarrangement med temaet: Is som smelter — et hett tema?

I forbindelse med årets miljøverndag har vi i Stokke Venstre laget et tosidig informasjonsskriv om miljøkampen både nasjonalt og lokalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Vi som bor i Norge bør så absolutt bidra i kampen mot den globale oppvarmingen. Visstnok er vi ikke en av de store nasjonene i verden, men som et av de rikeste med et stort forbruk og salg av fossil energi bør vi ikke være navlebeskuende, men være villige til å bidra fra grasrot til regjering. Det handler om å få til en helt nødvendig holdningsendring hos den enkelte.

Miljodag 2007

Foto: UNEP

Vi kan ikke lene oss tilbake å si at dette angår alle andre. Vi er faktisk alle innbyggere av den samme kloden og egoisme er ett ord som bør være ikke-eksiterende i en klimaløsning.
All forskning sier at hvis tiltak gjøres nå, vil vi forhindre en av de verste katastrofer på vår klode, som i tillegg er satt i regi av oss selv. Nettopp det faktum at vi kan foreta oss noe, bør være mer enn oppmuntrende for regjeringer verden over!

Det er svært positivt at så godt som alle partier ønsker å redusere klimautslippene, men det er behov for konkret innhold, ikke bare svulstige klimaløfter som overgår hverandre i hvor mange prosent man ønsker å kutte.

I Venstre ønsker vi å sette fokus på holdningsendringer og øke forskningen knyttet alternativ energi. Norge skal være en moderne miljønasjon. Klimaendringer og truslene mot de livsviktige økosystemene må tas på alvor. Venstre er et moderne, løsningsorientert, teknologioptimistisk og ansvarlig miljøparti. Vi vil gi våre barn og barnebarn minst like gode muligheter til ren natur som vi selv har hatt.

SAMMEN SKAL VI KLARE DETTE, SLIK AT FRAMTIDA KAN BLI EN REN FORNØYELSE!

For å lese Stokke Venstres informasjonsskriv, klikk her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**