Venstre og politisk reklame

– Venstre mener på prinsipielt grunnlag at det bør åpnes for reklame for livssyn og politiske budskap også i fjernsynet. Etter vårt syn er det ingen prinsipielle forskjeller mellom denne og andre typer reklame, sier Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Bakgrunnen for denne uttalelsen er Stortingets behandling av St. melding nr. 18 (2005-06): Om forbud mot reklame for livssyn og politiske budskap i fjernsyn.

I stortingets behandling av meldingen la Venstres Trine Skei Grande inn følgende merknad.

“Komiteens medlem fra Venstre mener på prinsipielt grunnlag at det bør åpnes for reklame for livssyn og politiske budskap også i fjernsynet. Etter dette medlems syn er det ingen prinsipielle forskjeller mellom denne og andre typer reklame. Det er et paradoks å tillate en type og forby andre typer reklame. Dette medlem ser derfor ingen grunn til at fjernsyn som medium skal skjermes for denne typen ytringer. Dette medlem ser likevel viktigheten av at også dette området reguleres, blant annet slik at ikke en enkelt aktør eller parti kan kjøpe opp ett eller flere medier og på denne måten være til hinder for ytringsfriheten. Dette medlem går derfor imot Regjeringens forslag i St.meld. nr. 18 (2005-2006) og fremmer på denne bakgrunn følgende forslag:

«Stortinget ber Regjeringen fremme sak som åpner for reklame for livssyn og politiske budskap i alle medier, herunder også forslag til reguleringer som sikrer ytringsfrihet.»”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**