Frokostmøte i Lier Næringsråd

Bjørn Rune Gjelsten presenterte i dag status for utvikling av Lierstranda for en fullsatt sal hos “Fruene på Haugestad”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Dagens presentasjon fra Gjelsten Holding AS, var i sterkere grad preget av realisme, men viste tydelig at man ikke hadde ligget på latsiden siden den første visjonen om en ny fjordby ble offentliggjort.

Det har vært god fremdrift både når det gjeder oppstart av utfylling på den leide tomten på vestsiden, oppkjøp av NCC, geotekniske undersøkelser er foretatt og sist men ikke minst er kartleggingen av miljøgifter og dialogen med SFT i gang.

En mijøopprydding i dette området har en formidabel kostnadsramme. Med tanke på at det bevilges ca 30 mill. over statsbudsjettet pr. år til slike prosjekt, vil et raskt regnestykke fortelle oss at Lierstranda oppryddingen alene vil behøve hele posten i minst 10 år.

Lier Venstre har i over 30 år kjempet for Lierstranda. I siste lokaldemokratiprosjekt for området kom det tydelig frem at befolkningen så for seg en alternativ utvikling av Liers indrefilèt. En av prosjektgruppas medlemmer sa det så klart den gang:
-“Tiden jobber med oss Nina, en dag kommer det noen som ser verdien av denne strandstrekningen for annen utvikling enn gods og containere”

Gjennom Gjelstens utviklingsplaner for Lierstranda ser Lier Venstre en mulighet til å få realisert noen av de sakene som har høyest prioritet hos oss.

1) Vi får ryddet opp i det som nærmest kan betegnes som et miljøkatastrofe område. Både på land og i fjorden.

2) Vi får en tilrettelegging av innovativ næring, som både er fremtidsrettet og egnet i befolkningstette områder.

3) Fjorden blir igjen tilgjengelig for almennheten.

4) Vi får muligheten til å legge til rette for en storstilt kollektivsatsing.

Lier Venstre kommer til følge utviklingen av Lierstranda med argusøyne, det er på tide at vi tar ansvar for å rydde opp i fortidens miljøsvineri. Vi ser derfor at en kombinert opprensing og utvikling av området er eneste mulighet til å få dette realisert.

Nina E. Johnsen

[email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**