Støtt Naturvernforbundet

Fredrikstad Venstre er uforstående til hvorfor rådmannen i “Miljøbyen Fredrikstad” ikke vil støtte Naturvernforbundet i forprosjekt “Østfold i endring — hvor går vi”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Primula i januar, vårblomst

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Fredrikstad kommune har mottatt en søknad om støtte fra Østfold Naturvernforbund i anledning et forprosjekt "Østfold i endring — hvor går vi"
I sakutredingen skrives det at innstilling i saken er laget i samarbeid med Sarpsborg, som har mottatt tilsvarende søknad. Rådmannen anbefaler at søknaden avslås.
Det jeg som kommunestyrerepresentant stusser på er henvisningen til Sarpborg. For ved nærmere undersøkelse viser det seg at Sarpsborg vitterlig har innvilget en støtte på 15.000 kroner. Hvaler har gitt kr. 5.000 og Moss kr. 28.182 (en krone per innbygger).
Instillingen oser videre av skepsis til at Naturvernforbundet skal engasjere seg for sterk i problemstillingen. Sitat: "Imidlertid bør det være det offentlige som har hovedansvaret for å fremskaffe det kunnskapsgrunnlaget som forvaltningen og samfunnet for øvrig er avhengig av i ulike sammenhenger. Dessuten — hvis kommunen innvilger søknaden om støtte til forprosjektet vil det kunne skape forventninger om støtte også til hovedprosjektet. Det anbefales derfor at søknaden avslås."
Dette er altså holdningen til rådmannen i "Miljøbyen Fredrikstad". Den er til å bli skremt av. I kommunestyret til torsdag vil Venstre foreslå at vi innvilger støtte på nivå med Moss, tilsvarende en krone per innbygger, og vi håper oppriktig talt å få oppslutning fra et samlet kommunestyre.

Ulf Trenum

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**