— Barn kan ikke vente

Tall fra Kommunal Rapport og Statistisk Sentralbyrå viser at mer enn hver fjerde barnevernsak ikke blir behandlet innenfor den lovpålagte fristen på tre måneder. I Skedsmo er tallet 16,8%. — For barn som går til sengs med blåmerker på kroppen hver kveld, sliter med psykisk ustabile foreldre eller befinner seg i en eller annen form for akutt krise, er selv tre måneder lenge å vente. Det er uakseptabelt at mange barn må vente enda lenger før de får hjelp, sier Boye Bjerkholt leder i Skedsmo Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Barn, kreativ, skole

Foto: Microsoft

I 2005 fikk 202 barn hjelp av barnevernet i Skedsmo. 34 av disse måtte vente i mer enn tre måneder før de fikk hjelp. Bjerkholt påpeker at selv tre måneder kan oppleves som uendelig lang tid i en femårings liv, og mener derfor at det er viktig at hjelpen kommer raskt når problemer oppdages. — Rask bistand til hjemmet kan også bidra til at problemene løses før de vokser seg så store at man blir nødt til å gå til siste utvei: å skille barnet fra foreldrene. Vi kan ikke leve med at treghet i systemet gjør at problemene får vokse seg uendelig store før noe blir gjort, sier Bjerkholt.

Skedsmo Venstre mener at kapasiteten i barnevernet nå må styrkes slik at alle får hjelp innenfor den lovpålagte fristen. — Tallene fra SSB viser at dette er et gjennomgående nasjonalt problem. Her må stat og de enkelte kommuner jobbe sammen for å garantere alle barn den hjelpen de trenger og har krav på, mener Bjerkholt. — Barn skal ikke bli kasteballer på grunn av uenighet eller samarbeidsproblemer mellom stat og kommune.

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Boye Bjerkholt, leder i Skedsmo Venstre
tlf. 93412869

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**