Venstre vil ha åpenhet rundt politiske beslutninger

Mitt navn er Olav Kasland. Jeg er 1. kandidat for Venstre i Bø og helt fersk i partipolitikken. Det er først gang jeg stiller på en liste til lokalvalg og jeg lurer på hva jeg har gjort. Grunnen til at jeg sa ja, er et genuint ønske om å være med på å forme utviklingen av bygda mi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Olav Kasland

Hvorfor har så tvilen på hva jeg har gitt meg inn på kommet over meg? De siste dagers oppslag i Varden beskriver en politisk kultur i kommunestyret som ikke høres sunn ut. Jeg leser om kvinner som ikke blir hørt eller får slippe til. Jeg hører om kommunestyrerepresentanter som knapt har vært på talestolen i løpet av siste periode.
For meg virker det som om beslutningene er tatt før sakene blir behandlet i kommunestyret. Stemmer dette? Jeg håper inderlig at dette ikke skjer.

Dersom det er slik at en håndfull mennesker fra det politiske flertallet i kommunen bestemmer over det meste som skal skje, må ingen være overrasket over manko på politisk engasjement fra befolkningen. Som et bevis på dette er det mange partier som har måtte jobbe svært mye med å få folk på listene sine. Venstre hadde ikke dette problemet.

Om jeg skulle bli valgt inn i kommunestyret kan jeg love at Venstre skal kjempe for åpenhet rundt beslutningsprosesser, enten vi blir en del av flertallet eller ikke. Jeg tror på de gode diskusjoner og at det må være mulig å forandre mening når en møter gode motargumenter, selv om dette skulle slumpe til å komme fra politiske motstandere. La de gode diskusjonene komme i kommunestyresalen så kunne det jo hende at en kom frem til bedre beslutninger enn de som blir fattet i lukkede rom av noen få personer.

Olav Kasland
1. kandidat til Bø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**