Venstre inviterer til miljødugnad

Venstre i Kristiansand og Vest-Agder inviterer landsdelen til miljødugnad. Utviklingen mot et varmere klima er ufravikelig. Foredraget av tidligere visepresident Al Gore i Gimlehallen var en ytterligere påminnelse om at menneskeheten står foran en overmåte viktig utfordring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Høyvann

Foto: Dag Vige

Kristiansand legger om få dager ut til høring en strategi om hvordan byen konkret kan arbeide for å redusere klimautslippene og få til en økologisk bærekraftig utvikling. Det er på bakgrunn av tidligere vedtak i kommuneplanen og oppfølging av bystyrets ratifisering av The Aalborg Commitments (Aalborgforpliktelsene) at planen er utarbeidet. Strategien har en rekke forslag til hvordan vi kan dreie forbruk og levemåte i ønsket retning.

Også fylkestinget i Vest-Agder skal drøfte miljøutfordringene i neste møte. Venstre har tatt initiativ til det ved å fremme interpellasjon og spør om tiltak som fylkeskommunen kan iverksette for å redusere utslipp av klimagasser i Vest-Agder?

Venstre er oppmuntret av at det nå er bred politisk tilslutning om å gjøre noe for å få til en bærekraftig utvikling. Det er bare Fremskrittspartiet som ufattelig nok ennå er "skeptisk til FNs klimapanel fordi kritiske røster ikke tas tilstrekkelig på alvor" (FrPs klimapolitisk talsperson Solvik-Olsen).

Fylkeskommunen og Fylkesmannen har et særlig ansvar med å gi råd og veiledning overfor mindre kommuner med begrensede ressurser til hvordan planlegge og iverksette i miljøarbeidet. Vi trenger alle med for å oppnå gode resultater, og vi er avhengige av at tiltak gjøres på grasrotnivå i kommunene.

Dag Vige Melinda Kvinlaug
Gruppeleder Førstekandidat
Kristiansand og Vest-Agder Vest-Agder Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**