Krenkende spørsmål fjernes

De krenkende spørsmålene i databasen IPLOS er nå fjernet. – Det er svært gledelig at regjeringen tar til fornuft i dette spørsmålet, sier Gunvald Ludvigsen, helsepolitisk talsmann i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Gunvald Ludvigsen

Foto: Rune Kongsro

I en dokumentar på TV2 kom det frem at funksjonshemmede fra 2006 måtte registreres i sentralt register, kalt IPLOS. Noen opplysninger var krenkende i sin form, og registreringen ble også utført tildels uten samtykke fra bruker, selv om det var pålagt. – Regjeringen hastet saken igjennom, det førte til at mange kommuner fylte ut skjemaene selv, uten å ha snakket med brukerne, det er uakseptabelt, sier Ludvigsen.

– At regjeringen nå endrer reglene er gledelig, men denne saken bør få et etterspill. Vi kan ikke ha en regjering som tilsidesetter personvernhensyn gjennom åpenbare korte frister, fortsetter Ludvigsen.

Uriktige opplysninger
Hastverket har åpenbart ført til mye ekstraarbeid da mange av opplysningene som er registrert er uriktige. – Venstre ber regjeringen om å sette i verk en full gjennomgang, for å få ryddet opp etter seg i denne saken, sier Ludvigsen.

Du kan også lese mer om denne saken i Aftenposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**