VIL HA LOKALT KLIMAFOND

Venstre mener kommunen må arbeide målbevisst for å redusere klimautslippene. Den store utfordringen er utslipp fra bil og bolig, og mye kan faktisk gjøres lokalt når forholdene legges til rette for det, bl.a. med målrettede finansieringsordninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Skyer

Foto: ukjent

Venstre vil derfor at kommunen oppretter et "klimafond" som gir tilskudd og lån til husstander for å redusere klimautslippene, og at støtten rettes inn mot

et kommunalt tilskudd, f.eks. kr. 5000,- per boenhet for å skifte ut gammeldagse varmekilder med nye, miljøvennlige alternativer
et kommunalt lån for de som trenger "toppfinansiering av energi- og klimatiltak.
Et kommunalt tilskudd til prosjektet "Buss for en 10er", kombinert med et utvidet busstilbud.

Venstre vil bygge opp "klimafondet" (tilskuddsdelen) ved å avsette 20 millioner kroner av kommunens overskudd fra i fjor.
Videre vil Venstre at kommunen heller låner ut penger til innbyggere som trenger toppfinansiering i f.m. klimatiltak, framfor at kommunen forvalter sin kapital på børs, slik den gjør i dag.

Ovennevnte vil bidra til bedre luft, bedre helse, redusert biltrafikk og et fantastisk busstilbud. Samtidig som huseiere får reduserte utgifter til oppvarming i form av lavere ved-, olje- og strømforbruk. Det lønner seg å tenke miljøvennlig.

For kommentarer: Ulf Trenum, 906 55 987

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**